Den sidste drink før lyset slukkes

Den sidste drink før lyset slukkes            Skrevet af Søren Witten. 2013.

 

Mit navn er Roberto Sorrento og jeg blev født i Brooklyn, New York. Desværre så er jeg lige død, og det huer mig ikke spor. På søndag skulle jeg have været til baseballkamp og se New York Yankees spille. Sammen med min bror Steve og min søn Enrico. Pis! De billetter var skidedyre. Jeg havde sådan glædet mig til den kamp.

Nå, men nu ligger jeg altså her. I bunden af et jordhul. De er her allesammen. Hele min familie er kommet til begravelsen. Nej! der mangler sgu da nogen? Jeg kan kun få øje på min bror Steve. Hvor er alle de andre henne? Det er da for fanden min begravelse, det her! Min kone Lisa? Hun er den skønneste kvinde her på jorden. Okay, jeg indrømmer at hun godt kan være skrap, nogen gange. Men det bliver hun nødt til for at kunne tumle mig. Hvor er Mario, min søn? Nå jo, han sidder inde på sjette år for mord. Det havde jeg lige glemt. Ham giver de helt sikkert ikke udgang.

Der står Paolo, min gamle ven. Du har været en god og trofast makker, i alle de år. Og du var også god til at støve damer op. Du har flere talenter, end jeg troede i begyndelsen. Men hvem er alle de andre? Nååh, det er dine stik-i-rend drenge. Sikke en flok barnerumper… Ha! Skulle i ikke have været i skole i dag, børn?

Jeg savner nu Lisa. Gad vide om hun er hos frisøren nu? Hun render altid til den skide frisør. Sikkert bare for at sladre med de andre koner. Hun kan aldrig holde på en hemmelighed i mere end to minutter. Men det er et godt liv som vi har haft sammen. 32 år fik vi sammen, og uden større slagsmål. Bortset fra vores skænderier om søndagen, når hele din pukkelryggede familie kom til frokost. Jeg har aldrig kunne døje din far, den hykler! “Få dig dog et ordentligt job, Roberto” sagde han altid. “Se på mig. Jeg har lavet hotdog pølser i 25 år, og nu er jeg blevet millionær. Hvad siger du så, min dreng?” “Millionær? Det er jeg sgu da også! Du kan stikke dine hotdogs derop hvor solen ikke skinner!” Det var ikke så underligt, at dine forældre altid gik tidligt hjem om søndagen, Lisa.

Enrico, min søn, jeg er glad for at du er kommet til min begravelse. Dig har jeg altid været glad for. Hils Rita og børnene, når du ser dem. Husk; gør altid hvad din mor siger. Hun er en klog dame. Jeg har nu været glad for mit liv. Aldrig misset en chance, når jeg fik den. Og jeg har altid behandlet andre som jeg selv ville behandles. Måske hårdt til tider, men altid retfærdigt. Når jeg nu selv skal sige det.

De forsamlede begravelsesgæster rykkede tættere sammen. Det var blevet mørkt, og blæsten piskede hen over majsmarken. Egetræet på den lille høj svajede i vinden. Paolo tog ordet:

“Farvel, du gamle. Tak for denne gang. Måske ses vi ved Perleporten, engang. Hvem ved?” Han tog en tår af den vodkaflaske, som han holdt i sin venstre hånd. Paolo kiggede rundt på de unge mænd, der stod lige ved kanten af det nygravede hul i højen. De var alle klædt i sorte jakkesæt.

“Du har været som en far for os. Du var altid parat til at hjælpe os unge, og du lærte os alle dine beskidte tricks. Men du forstod ikke, at din tid som chef var slut. Så måtte jeg vise dig hvem der bestemmer nu. Det var nok dit livs største fejltagelse, Roberto. Nok om det. Hvil i fred.”
Paolo drak af flasken, og skar en grimasse. Så tømte han vodkaflasken ned i graven. “Skål, min ven” sagde Paolo, og grinede. Han vendte sig om, og begyndte at gå tilbage til bilen. De andre mænd fulgte efter ham.

Pludselig lød der en røst nede fra graven: “Hey! Jeg hader vodka!”

“Du ved sgu da godt, at jeg kun drikker Bourbon.”

“Hey, Paolo!”

“Kom tilbage, din lort!”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s